Maila oss gärna eller kolla in oss på Facebook för senaste nyheter.

Våra recept

Lax är nyttigt, gott och hälsosamt på alla sätt och vis. För att göra ditt inköp till en upplevelse bjuder vi på några av våra utvalda recept för både fest och vardag.

Vår mycket uppskattade och enkla sås som fungerar lika bra till buffébordet som till vardagsmiddagen. Räcker till ungefär 6 personer.

Ingredienser

1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
2 dl avrunnen krossad ananas
2 st finhackade äpplen
4 msk finhackad dill
2 msk Bostongurka
Salt och peppar

Gör såhär

Se till att ananasen rinner av väl. Finhacka dill och äpplen. Blanda ihop allt och smaka av med lite salt och peppar. Den här såsen kan med fördel göras dagen innan och stå i kylen före servering.

Enkelt, billigt och gott. Laxstjärtar kan man enkelt steka eller grilla. Räcker till 4 personer.

Ingredienser

4 st frysta laxstjärtar från Siljanslax
Salt och peppar
Lite smör
Färskpotatis för 4 personer
Lite dill

Gör såhär

Tina upp några laxstjärtar från Siljanslax. Torka av dem med lite hushållspapper. Salta och peppra. Blanda ihop citronsåsen enligt vårt recept här på hemsidan. Stek sedan laxstjärtarna i lite smör på båda sidor på medeltemperatur i ca 3-4 minuter. Servera fisken med citronsåsen och nykokt färskpotatis.

Vårt speciella recept Avocadolax à la Siljanslax är perfekt att servera på toast eller en bit mörkt bröd som förrätt. Eller rulla in i en bit tunnbröd att ha till utflykten.

Ingredienser

200 g av vår varmrökta lax
2 st mogna avokados
1 dl vanlig majonnäs
1 st rödlök
Lite salt, peppar och dill

Gör såhär

Börja med att mosa ner laxen i en skål. Gör samma sak med avokadorna och rör därefter ihop med laxen. Finhacka rödlöken. Rör ner alltihop med majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Garnera med lite dill.

Vårt alldeles unika recept på en förrätt med kallrökt lax som passar utmärkt till en lyxig och festlig tillställning.

Ingredienser

Mellan 200 – 300 g av vår kallrökta lax
3 dl vispgrädde
1 rödlök
200 g färskost
Lite salt, citronpeppar och dill

Gör såhär

Hacka upp den kallrökta laxen och vispa grädden. Rör ihop allt med rödlöken och lite hackad dill. Smaka av med salt och citronpeppar. Klicka upp på salta kex eller toast och servera till lyxig fördrink eller som förrätt.

Snabbt, enkelt snacksrecept att ta till när hungern nappar ta i dig. Serveras gärna tillsammans med lite sallad och rostat bröd.

Ingredienser

1 sparris
1 klick vitlöksost
1 skiva av vår kallrökta lax
Lite sallad och rostat bröd

Gör såhär

Ta en sparris, en klick vitlöksost och rulla in allt i en skiva lax. Gör fler och lägg upp på ett fat med lite sallad och rostat bröd.

Självklar och uppskattad mingelmat inför festen och blir bäst om man lagar till den dagen innan.

Ingredienser

Ca 200 g av vår skivade kallrökta lax
200 g färskost
1 msk riven pepparrot
1 dl bladspenat
1/2 citron
Lite salt, peppar

Gör såhär

Rulla ut en bit plastfolie och täck på med laxskivor. Blanda ihop färskost, pepparrot lite salt och peppar. Bred ut allt på laxen. Strö ut bladspenaten och pressa över citronsaft. Rulla ihop och ställ i kylen över natten. Skär upp i centimeterstora skivor och servera.

Detta är vår variation av saffranssås som passar perfekt till våra ugnsmarinerade eller varmrökta laxar.

Ingredienser

2 st Schalottenlökar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
1 paket Saffran
2 dl Crème Fraiche
Salt, peppar och lite gräslök

Gör såhär

Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör. Rör ihop med det övriga. Koka upp några minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera gärna med lite hackad gräslök.

Vår enkla och goda Hjortronsås som passar utmärkt att servera till vår varm eller kallrökta lax.

Ingredienser

1 dl vanlig majonnäs
3 dl naturell yoghurt
1 dl hjortronsylt
Lite salt, peppar och honung

Gör såhär

Rör ihop majonnäsen och yoghurten så den blir tjock och krämig. Blanda därefter ner det övriga och smaka av med lite salt, peppar och lite honung. Garnera med några ruccolablad.

En enkel och snabbt gjord sås som passar bra till alla våra läckra laxar.

Ingredienser

1 dl vanlig majonnäs
2 dl Crème Fraiche
3 msk dill
1 st citron
Lite salt, peppar

Gör såhär

Finhacka dillen och riv en liten mängd skal av citronen. Blanda ihop med majonnäsen och Crème Fraichen. Smaka av med salt och peppar. Klart skepp!

En klassisk kall löjromssås som alltid passar till vårt utbud av lax och skaldjur.

Ingredienser

1 dl vanlig majonnäs
2 dl Crème Fraiche
3 msk dill
50 g löjrom eller stenbitsrom
Lite salt, peppar

Gör såhär

Finhacka dillen och blanda ihop med majonnäs och Crème Fraiche. Smaka av med salt och peppar. Klart, kasta loss!

En enkel gurksås som passar bra som ett annorlunda alternativ till vår gravade lax.

Ingredienser

1 gurka
2 dl vanlig yoghurt
2 msk stark senap
1 msk honung
Lite salt, peppar och dill

Gör såhär

Skala och skär upp gurkan i små tärningar och låt torka på hushållspapper. Finhacka dillen. Blanda ihop allt övrigt och smaka av med salt och peppar.