Maila oss gärna eller kolla in oss på Facebook för senaste nyheter.

Om Siljanslax och butiken

Siljanslax är ett genuint dalaföretag med verksamhet i Leksand vid sjön Siljan. Vår verksamhet går ut på att förädla lax. Från färsk fisk till en serveringsfärdig produkt hos slutkund utan vidare tillagning. Vi flyttade till våra nuvarande lokaler 1991 och har i olika omgångar byggt och gjort om för att kunna motsvara den ökade efterfrågan.

Från vårt lager i Leksand levererar vi mer än två miljoner portioner till hotell, restauranger, krogar, cateringföretag, butiker och festivalarrangörer i hela Sverige. Vi har även försäljning till privatkunder via vår butik i Leksand och även direktleverans av större beställningar till privatkunder.

Siljanslax är IP certifierad enligt Sigill Kvalitetssystem AB vars standardisering ska bidra till en hållbar tillväxt vid produktion, hantering och förädling av livsmedel samt garanterar hög kvalitet på alla våra laxprodukter. Du kan läsa mer om detta på Sigills hemsida.

Kort om Siljanslax historia

1964
Siljanslax etablerades och började odla lax i sjön Siljan och i Österdalälven som rinner genom Leksand. Företaget var först i världen att odla lax för konsumtion. Laxen utfodrades automatiskt med pellets och var vid den tiden en helt okänd odlingsmetod. Denna metod blev sedermera en framgångsmodell och skapade en världsomspännande och väletablerad bransch.

 1991
Siljanslax inledde en ny epok med förädling av norsk fjordlax och lokal regnbågslax. Ett utbud av färdiglagade laxrätter framställda efter egna framgångsrika recept hittade direkt rätt hos nya kunder. Rätterna komponerades och tillagades för att kunna serveras direkt från kylen. Varumärket Siljanslax Fillét Royal blev omgående en storsäljare.

 1998
Invigdes en ny produktionsanläggning i Leksand. Den EU-godkända anläggningen möjliggjorde utvecklingen av nya efterfrågade produkter och kapaciteten dubblades.

 2003
En ny tillbyggnad gjordes för att kunna lagra 70 ton tillagade och paketerade produkter. Nu kunde leveranser ske dagligen med lastbil till alla kunder över landet. Dessutom utvecklades butiken för att möta efterfrågan.